تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 19 April , 2024
1

دولت باید مشکلات خوزستان را با نگاه ملی رفع نماید/ سوء مدیریت موجب وضعیت نابه سامان کارگران استان شده است

  • کد خبر : 5138
  • ۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۶
دولت باید مشکلات خوزستان را با نگاه ملی رفع نماید/ سوء مدیریت موجب وضعیت نابه سامان کارگران استان شده است

اندیمشک نوین: مجتبی یوسفی گفت:عدم توانمندی و صلاحیت برخی مدیران موجب شده دغدغه صنفی کارگران استان به موضوعات اجتماعی، اعتصاب و تحصن تبدیل شود و رتبه یک اعتصابات در کشور، به استان خوزستان تعلق بگیرد.

به گزارش اندیمشک نوین، مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز در خصوص معیشت کارگران خوزستانی در این وضعیت سخت اقتصادی اظهار کرد: معیشت و پرداخت حقوق کارگران در این شرایط سخت اقتصادی به دلیل ناکار آمدی دولت و افزایش قیمت لحظه به لحظه قیمت ها سخت تر می شود و این وضعیت به واسطه کرونا متاسفانه تشدید شده است.

نماینده مردم اهواز، کارون و باوی در مجلس شورای اسلامی افزود: خوزستان با ۱۴٫۳ درصد تولید ناخالص ملی بعد از تهران بزرگترین استانی است که تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده اما به همان اندازه رتبه بالای بیکاری را هم خوزستان دارد که نشان می دهد توسعه نا متوازن اتفاق اتفاده است.

یوسفی ادامه داد: عمده صنایع مادر و دولتی در استان قرار دارند اما صنایع بالادستی در خوزستان بیشتر از صنایع پایین دستی که هم هزینه اولیه آن ها کم است و هم اشتغال بالایی دارند همچنین بسیار سوء مدیریت ها در اداره این شرکت ها مشاهده می شود مانند واگذاری هایی که از پیش طراحی شده بودند و در ادوار گذشته اتفاق افتاد که نمونه بارز آن صنایع نیشکر هفت تپه،گروه ملی و شرکت های فولادی و نوردی است که به واسطه سوء مدیریت درواگذاری دچارمشکل می شوند.

وی عدم توانمندی و صلاحیت برخی مدیران همچنین در مقاصدی چون منفعت از تسهیلات صنایع را یکی از عوامل وضعیت نابه سامان کارگران در خوزستان دانست و اضافه کرد: مدیران در بسیاری از موضوعات به دغدغه صنفی کارگران توجه ای ندارند در نهایت این دغدغه صنفی به موضوعات اجتماعی، اعتصاب و تحصن تبدیل شده و باعث سوء استفاده دشمنان می شود و این مسئله موجب می شود که رتبه یک اعتصابات در کشور، به استان خوزستان تعلق بگیرد.

نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه مسئولان استان در سوء مدیریت و تفهیم سازی ضعف دارند،گفت:آنچه که از وضعیت استان متوجه شده ایم این است که مدیران استان نتوانسته اند از ظرفیت کشوری استفاده کنند تا حداقل مطالبات کارگری به کف خیابان نرسد،همچنین عدم برنامه ریزی مناسب بدان معنی که اولویت بندی ما به عنوان مدیر استان در وهله اول باید پرداخت حقوق پرسنل و کارگران باشد سپس تقسیم سازی های دیگری را داشته باشیم.

یوسفی عنوان کرد : هنگامی که ما در پرداخت حقوق کارگران و معیشت دچار مشکل هستیم و موضوعاتی زیرساختی مانند نبود شبکه آب و فاضلاب یا راه های روستایی، چه لزومی دارد در زمان یکی از استانداراران، چهار الی پنج رستوران میلیاردی آن هم غیر قانونی بر روی رودخانه کارون ساخته شود و یا برای ساخت ساختمان های استانداری و دولتی میلیارد ها تومان هزینه کنند.

وی ادامه داد: زمانی که برای حل مشکل اولیه مردم مانند آب شرب و شبکه فاضلاب در ۷۰۰ روستا با مشکل مواجه هستیم یا نبود راه های روستایی که گریبانگیر مردم شده است چه دلیلی دارد ساختمان ها یا ماشین های دولتی گران قیمت خریداری شود این نشان می دهد که اولویت بندی ها غلط است.

نماینده مردم اهواز خاطرنشان کرد: رفع برخی از اعتصابات صنفی در استان مانند اعتصابات معلمین حق التدریسی و نهضتی ها که صدایش به تهران هم رسید، کارکنان آبفار استان و پرستاران مختص استان نیست که تا کنون درجهت مطالبات این افراد، پیگیری های بسیاری در مجلس داشته ایم اما متاسفانه در وزارت خانه ها تنوع قرار دادی داریم.

یوسفی با بیان اینکه متاسفانه وزارت خانه ها تنوع قراردادی دارند بدین معنی که انواع به کار گیری نیروها یک بی نظمی را به وجود آورده که در بعضی موارد نشان دهنده بی عدالتی است.

وی ادامه داد: در یک وزارت خانه یا اداره دو نفر در یک اتاق مشغول به کار هستند اما یکی از آن ها نیروی شرکتی و یا پیمانکار است و دیگری نیروی رسمی است که در بعضی مواقع مانند شرکت نفت تا ده برابر بیشتر حقوق دریافت می کند و این مسئله موجب بی انگیزگی نیروی شرکتی می شود که با حداقل دستمزد و شرایط سخت کار می کند.

عضو کمیسیون عمران گفت: همین اجحاف در حق ۳۰۰هزار نفر از پرسنل شهرداری شده که مشاهده می کنیم حقوق و دستمزد کافی دریافت نمی کنند که ما به صورت هفتگی پیگیری می کنیم تا بتوانیم تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی شهرداری ها را انجام دهیم.

وی با اشاره به اقدامات نمایندگان مجلس برای مطالبات کارگران در استان اظهار داشت: برای کارگران گروه ملی، لوله سازی و اکسین نیز جلساتی با بانک مرکزی برگزار شده تا ۳۰۰ میلیارد تومان برای هزینه در گردش شرکت، اختصاص داده ایم که ان‌شاءالله ظرف هفته آینده این کار انجام‌ خواهد شد تا بتوانیم از ایجاد مشکلاتی در تامین منابع مالی و پرداخت حقوق کارگران جلوگیری کنیم .

نماینده مردم اهواز این رفتار را نمونه ای از بی عدالتی دانست و افزود: دو راهکار برای حل این بی عدالتی وجود دارد، نخست برای جلوگیری از ورود افرادی که با امتیازات خاص استخدام رسمی می شود آزمون ویژه ای برگزار شود و قرارداد نیروها از یک نوع باشد، مجلس نیز به دنبال حذف نیروهای پیمانکاری است و تا حدی انجام داده اما در این دولت چقدر در این زمینه توفیق داشته باشد مشخص نیست.

یوسفی ادامه داد: وزارت خانه هایی مانند وزارت نفت باید در تقویت صنایع پایین دستی مشارکت داشته باشند و نیاز خود را از درون استان تامین کنند؛ زیرا اگر این مهم اتفاق بیفتد موجب رونق اقتصادی در استان می شود اما این موضوع در خوزستان کمرنگ است که نشان می دهد در سطح استانی و ملی این وظیفه اجتماعی انجام نمی شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم تصریح کرد: اگر استان خوزستان برای کار و درآمد خوب است باید برای زندگی هم خوب باشد،وزرا و مدیرانی که در وزارت خانه های نفت و موضوعات مرتبط مانند فولاد و پتروشیمی ها و بنادر از ظرفیت ملی استان خوزستان استفاده می کنند باید در جهت حمایت از بُنیه ی کارگری و شرکت ها نیز تلاش کنند.

وی تاکید کرد: همانطور که افتخار می کنیم نگاه خوزستانی ها ملی است و سینه آن ها در مقابل دشمنان سپر بوده، بنابراین نگاه دولت و وزرا همانطور که منابع خوزستان را ملی می دانند می بایست مشکلات استان را با نگاه ملی حل نمایند نه اینکه فقط استان خوزستان تبدیل به محل درآمد برای استان های دیگر شود.

لینک کوتاه : https://andimeshknovin.ir/?p=5138
  • ارسال توسط :
  • 10 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای دولت باید مشکلات خوزستان را با نگاه ملی رفع نماید/ سوء مدیریت موجب وضعیت نابه سامان کارگران استان شده است بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.