به گزارش اندیمشک نوین به نقل از رهیاب؛ این روزها خوزستان حال و روز خوشی ندارد و کرونا بی رحمانه در حال تاخت و تاز در کوچه و خیابان شهرهای استان است.
شیوع گسترده ویروس کرونای انگلیسی در خوزستان موجب شده تا ۱۱ شهر استان به سرعت از آبی به قرمز تغییر رنگ دهند و در موج چهارم این ویروس منحوس، خوزستان تنها استان قرمز کشور باشد.
اصلی ترین دلیل وضعیت فعلی در خوزستان را می توان در برداشته شدن محدودیت های کرونایی به بهانه آرام شدن وضعیت دانست که متاسفانه ظاهراً آرامش قبل از طوفان بود و موجب کاهش شدید رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی شهروندان شد.
انتشار تصاویر و اخبار مربوط به تزریق واکسن های مختلف این بیماری در سراسر جهان و از جمله در کشورمان، عادی انگاری مردم نسبت به وضعیت موجود را چند برابر کرده و متاسفانه برخی گمان می کنند که جهان در پایان راه مهار کرونا قرار گرفته ایم!
کاهش شدید رعایت پروتکل های بهداشتی
بنا بر گفته مشاور معاون بهداشت و رئیس مدیریت کاهش خطر و بلایای وزارت بهداشت، وضعیت استان خوزستان از نظر رعایت بهداشت فردی، شیوهنامههای بهداشتی و استفاده از ماسک مطلوب نیست.
وی میزان استفاده مردم جنوب غرب خوزستان از ماسک را کمتر از ۴۰ درصد و رعایت فاصلهگذاری را بسیار پایین دانست و گفت: میزان استفاده از ماسک در شادگان ۱۷ درصد و در آبادان و خرمشهر حدود ۵۰ درصد است و برای رسیدن به نقطه مطلوب باید ۹۵ درصد از شهروندان از ماسک استفاده کنند.
صحت این آمار و ادعای مسئولان امر را به راحتی می توان با چند دقیقه گشت و گذار در خیابان ها و مراکز پرتردد شهرهای خوزستان از جمله اهواز مشاهده کرد.
بازارهایی کاملاً فعال و پر تردد، ترافیک های سنگین در میادین شهر، ازدحام جمعیت در مراکز تجاری و تفریحی و فعالیت خطرناک مشاغل غیرضروری باعث شده تا کرونا به راحتی میان مردم جولان دهد و شاهد اخبار ناگوار این روزها باشیم.
شاید تلخ ترین خبر چند روز اخیر در این زمینه را روز گذشته رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز داد و آن مرگ دو کودک یک و ۹ ساله خوزستانی بر اثر ابتلا به ویروس جهش یافته انگلیسی بود؛ خبری که هشداری جدی برای همه گروه های سنی جامعه است.
تداوم آمار صعودی ابتلا در جنوب غرب خوزستان
شکرالله سلمانزاده رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان امروز در تشریح آخرین آمار ابتلا به کویید ۱۹ در جنوب غرب خوزستان، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۷۷ مورد جدید مثبت در جنوب غرب خوزستان ثبت شده که ۵۲ نفر مربوط به آبادان، ۳۴ نفر از خرمشهر و ۹۱ نفر در شادگان مثبت قطعی ابتلا به کووید-۱۹ گزارش شده است.
وی ادامه داد: از این ۱۷۷ مورد مثبت جدید ۱۶۸ نفر به صورت سرپایی هستند که به تفکیک در آبادان ۴۶ نفر، خرمشهر ۳۱ نفر و در شادگان ۹۱ نفر عنوان شده است.
رییس دانشکده علوم پزشکی آبادان تصریح کرد: طی ۲۴ ساعت اخیر نیز، ۴۱ نفر بستری و ۳۲ نفر با کسب بهبودی، از بیمارستان ترخیص شدهاند.
وی افزود: متأسفانه از دیروز تا به امروز یک مورد فوتی مثبت در شهرستان شادگان ثبت شده، بنابراین در حال حاضر کل موارد مثبت بستری در بیمارستان نیز ۱۶۷ نفر است.
شناسایی ۱۰۰۰ کرونایی طی ۲۴ ساعت
دکتر فرهاد ابولنژادیان در حاشیه نشست اضطراری ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در خوزستان اظهار کرد: بار مراجعه به بیمارستانها و مراکز ۱۶ ساعته خوزستان زیاد است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: روز گذشته (۳۰ بهمنماه) ۶۲۰۰ تست کرونا در خوزستان انجام شد که از این تعداد، حدود ۱۰۰۰ تست مثبت بوده است و ۱۱۰ بیمار نیز بستری شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: دیگر موارد مثبت نیز به صورت سرپایی بودند و قرنطینه خانگی شدند.
بازارهای اهواز عامل مهمی در تولید بیماری هستند
قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت روز گذشته در حاشیه بازدید از بیمارستان سینا و مرکز بهداشت شرق اهواز اظهار داشت: متاسفانه بازارهای اهواز از جمله جمعه بازار این شهرستان نه تنها فعال هستند بلکه پروتکل های بهداشتی و زدن ماسک از سوی مردم رعایت نمی شود که این موارد باعث انتشار بیماری می شوند.
وی ادامه داد: اضافه کردن مدام تخت های ای سی یو هنر نیست هر چند تاکنون این کار را انجام داده ایم تا افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند از درمان محروم نشوند.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: از مردم خواهش می کنم که دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کرده و حافظ سلامتی خود باشند تا از این طریق به پرسنل بهداشت و درمان استان کمک کنند.
محدودیت هایی که فقط اعمال می شوند نه اجرا!
وضعیت اضطراری کرونا در خوزستان که هم اکنون ۱۱ شهر این استان را به رنگ قرمز درآورده است، بالاخره باعث تکاپوی ستاد استانی کرونا شد و محدودیت های شهرهای قرمز شب گذشته از سوی استاندار خوزستان اعلام شد.
ممنوعیت تردد شبانه از ساعت ۲۱ الی ۴، دورکاری دو سوم کارمندان، تعطیلی بازارها و مشاغل غیرضروری به جز گروه یک، از جمله محدودیت هایی است که سلیمانی دشتکی در جمع خبرنگاران از اعمال آنها گفت.
اما با نگاهی به وضعیت خیابان ها و مراکز پر تردد شهرهای استان به ویژه هسته مرکزی کلانشهر اهواز، این سوال در ذهن ایجاد می شود که آیا اعمال کردن محدودیت ها روی کاغذ باعث جلوگیری از گسترش بیشتر شیوع کرونا می شود یا اجرای دقیق و سریع آن؟!
با گذشت بیش از دو هفته از وضعیت بحرانی کرونا در خوزستان، تنها تشریح محدودیت ها بدون نظارت بر اجرای آنها و ادامه عادی انگاری در سطح شهر، زنجیره شیوع ویروس را قطع می کند؟!
آیا مسئولان امر، آثار مثبت اجرای کامل محدودیت های کرونایی در نیمه امسال که موجب نزولی شدن سیر شیوع پس از موج دوم و سوم شده بود را فراموش کرده اند و اکنون با عادی انگاری محدودیت ها فقط انتظار رعایت پروتکل از سوی مردم را دارند؟!
این سوالاتی است که ستاد کرونای استان خوزستان باید به آنها پاسخ دهد اما امیدواریم پیش از پاسخ، به دستورالعمل های خودش با سرعت عمل کند تا موجب فروکش کردن موج چهارم شیوع ویروس در سطح استان و حفظ جان افراد بیشتری از شهروندان شود.