به گزارش اندیمشک نوین، محمدجعفر آفرین روز با بیان اینکه اندیمشک رتبه دوم از نظر حجم صادرات محصولات کشاورزی در خوزستان است گفت: میزان صادرات محصولات سبزی و صیفی این شهرستان در سال زراعی جدید برای نخستین بار رکورد ۸۰ هزار تن را ثبت کرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای کم نظیر کشاورزی، موقعیت خاص جغرافیایی و زیرساختهای حمل و نقل ریلی، زمینی و هوایی اندیمشک افزود: احداث پایانه مهم صادراتی کشاورزی این شهرستان نقش کلیدی در تبدیل اندیمشک به مرکز صادرات محصولات زراعی و باغی شمال خوزستان دارد و زمینه اشتغال بیش از یکهزار نفر را فراهم میکند.
مدیر جهادکشاورزی اندیمشک با بیان اینکه احداث پایانه صادراتی این شهرستان به عنوان یکی از مصوبههای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با جدیت در حال پیگیری است گفت: احداث این پایانه صادراتی به عنوان بزرگترین طرح کشاورزی شمال خوزستان در مرحله تخصیص زمین است.
ارزش محصولات کشاورزی تولیدی اندیمشک ۱۶ همت است
مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک با اشاره به ظرفیتهای بالای کشاورزی اندیمشک بیان کرد: این شهرستان در ذرت علوفهای، سیب زمینی و شبدر رتبه نخست خوزستان، در سبزیجات برگی رتبه دوم و در چغندرقند و سبزیجات غده ای رتبه چهارم استان را دارد.
وی با بیان اینکه اندیمشک دارای ۳۲ هزار هکتار کشت آبی و ۲۵ هزار هکتار کشت دیم است ادامه داد: سالانه ۸۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی با ارزش ۱۶ همت(هزار میلیارد تومان) در این شهرستان تولید میشود که این نشان از گردش بالای مالی کشاورزی در اندیمشک است.
آفرین گفت: هم اکنون یک سوم جمعیت اندیمشک شامل حدود ۱۶ هزار خانوار به طور مستقیم از بخش کشاورزی ارتزاق میکنند که این نشان دهنده اهمیت کشاورزی در این شهرستان است.
سرمازدگی و خشکسالی خسارتهای زیادی به کشاورزان اندیمشک وارد کرد
مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک با بیان اینکه پایه اقتصادی اندیمشک بر مبنای کشاورزی است، گفت: کشاورزی شهرستان طی ماههای اخیر با ۲ تنش شدید سرمازدگی محصولات و خشکسالی مواجه و خسارتهای زیادی به کشاورزان اندیمشک وارد شده است.
وی ادامه داد: خشکسالی شدید سال زراعی جاری موجب شد تا ۱۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی اندیمشک قابلیت برداشت نداشته باشد که ارزیابیهای میدانی توسط بانک کشاورزی برای جبران خسارتها آغاز شده است.
آفرین اظهارکرد: سرمازدگی هفتههای گذشته خسارتهای زیادی به کشاورزان شهرستان وارد کرد که با ورود سریع کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به موضوع و اخذ تصمیمهای لازم، بخش زیادی از این خسارت جبران و برداشت از این مزارع آغاز شد.
ورود ۶۰۰ دستگاه کمباین از مسیر اندیمشک به شمال خوزستان
مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک با اشاره به آغاز برداشت محصولات مختلف در این شهرستان گفت: پیش بینی میشود ۱۵۰ هزار تن چغندرقند، ۷۵ هزار تن گندم، ۶ هزار تن کلزا و چهار هزار تن سبزیجات برگی در این شهرستان برداشت شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه چغندرقند تولیدی شهرستان باید به استانهای دیگر ارسال شود کمک دستگاههای مختلف برای تسهیل در جا به جایی این حجم بالا از محصول تولیدی مورد انتظار است.
آفرین با اشاره به ورود ۶۰۰ دستگاه کمباین از مسیر اندیمشک به شمال خوزستان اظهارکرد: مسوولیت نظارت فنی و ضدعفونی این کمباینها به منظور جلوگیری از ورود آفت به استان از طریق این دستگاهها برعهده اداره جهاد کشاورزی اندیمشک بوده و این مهم به صورت شبانه روزی در حال پیگیری است.
شهرستان اندیمشک در شمال استان خوزستان ۵۶ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که سالانه ۸۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی از این اراضی برداشت میشود.