تاریخ : پنجشنبه, ۴ دی , ۱۴۰۴ Thursday, 25 December , 2025
9
امام جمعه اندیمشک:

ثبت چهارم آذر در تقویم کشور مراحل آخر را سپری می‌کند

  • کد خبر : 8945
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۸:۱۰
ثبت چهارم آذر در تقویم کشور مراحل آخر را سپری می‌کند

اندیمشک نوین: امام جمعه اندیمشک گفت: حماسه ماندگار و بی‌بدیل چهارم آذر اندیمشک به عنوان طولانی‌ترین و گسترده‌ترین حمله هوایی رژیم بعثی عراق به ایران اسلامی مراحل نهایی ثبت در تقویم رسمی کشور را سپری می‌کند.

به گزارش اندیمشک نوین،  حجت الاسلام سیدکمال موسوی در دومین نشست شورای فرهنگ عمومی اندیمشک که در سالن نشست‌های فرمانداری این شهرستان برگزار شد، با بیان اینکه ثبت چهارم آذر در تقویم رسمی کشور به طور جدی در حال پیگیری است، گفت: ویژه برنامه چهارم آذر امسال در اندیمشک با حضور مسوولان استانی برگزار می‌شود.

وی افزود: بمباران گسترده و طولانی اندیمشک در چهارم آذر ۱۳۶۵ یکی از رویدادهای کم نظیر دفاع مقدس بود که ثبت این روز در تقویم رسمی کشور، فرصتی برای بزرگداشت حماسه آفرینی‌های شهرستان شهید پرور و ولایتمدار اندیمشک است.

امام جمعه اندیمشک توجه به تعلیم و تربیت نسل جدید متناسب با آموزه‌های اسلامی را ضروری خواند و اظهارکرد: تربیت نسلی امام زمانی و متخلق به آداب اسلامی از جمله مسوولیت‌های مهم آموزش و پرورش است.

دبیرخانه دایمی چهارم آذر در اندیمشک تشکیل شود

فرماندار اندیمشک نیز در این نشست با تاکید بر ضرورت تشکیل دبیرخانه دایمی چهارم خرداد در اندیمشک گفت: مراسم چهارم خرداد امسال باید فرصتی برای تبیین ارزش‌هایی همچون ایثار، مقاومت و همبستگی ملی و همچنین معرفی ظرفیت‌های بی‌بدیل اندیمشک در ابعاد گردشگری، اقتصادی، آداب و رسوم باشد.

علیرضا گوروئی ادامه داد: برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری با موضوع چهارم آذر در طول سال، معرفی هویت فرهنگی، قومی و جغرافیایی اندیمشک، تولید محتوای رسانه‌ای با محوریت مقاومت مردم اندیمشک و استفاده از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی مورد تاکید است.

وی افزود: دبیرخانه دایمی چهارم آذر مسوولیت پیگیری برنامه‌ها در طول سال و هماهنگی میان دستگاه‌ها برای کار منسجم و مشترک برای بزرگداشت چهارم آذر را به عهده دارد.

امام جمعه اندیمشک: ثبت چهارم آذر در تقویم کشور مراحل آخر را سپری می‌کند

ظرفیت بزرگ فرهنگی یادمان شهدای گمنام اندیمشک مغفول مانده است

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج اندیمشک نیز در این نشست، توجه دانشگاه‌های شهرستان به مسایل فرهنگی را مورد تجلیل قرار داد و گفت: فعالیت‌های فرهنگی بزرگ و ارزشمندی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شهرستان اندیمشک انجام شده و یا در حال انجام است.

سرهنگ سیدعطاء الله موسوی با بیان اینکه بسترسازی برای جذب دانش آموزان و دانشجویان در مساجد مورد تاکید است، افزود: اعتکاف دانش آموزی و دانشجویی حرکتی جریان ساز و مهم فرهنگی است که تعالی نفس و انس نسل جوان با قرآن و نیایش را در پی دارد.

وی یادمان شهدای گمنام را یکی از ظرفیت‌های عظیم فرهنگی در این شهرستان دانست و ادامه داد: ظرفیت بزرگ فرهنگی این یادمان که می‌تواند محور فعالیت‌های فرهنگی در شهرستان شود به خوبی مورد استفاده قرار نگرفته است.

آمار شهدای اندیمشک در بمباران چهار آذر ۱۳۶۵، ۶۰۰ شهید است

مدیر موسسه غدیر اندیمشک و از پژوهشگران دفاع مقدس این شهرستان، نیز در این نشست با اشاره به پیگیری‌های گسترده انجام شده برای ثبت چهارم آذر در تقویم رسمی کشور گفت: ثبت چهارم آذر در تقویم در سال ۱۴۰۰ و اواخر دولت دوازدهم نهایی و منتظر ابلاغ رییس جمهور بود که در این مرحله متوقف شد.

مرتضی طیبی با بیان اینکه تمام فرآیند ثبت چهارم آذر در تقویم طی شده است، ادامه داد: ثبت چهارم آذر در شورای فرهنگ عمومی اندیمشک و خوزستان تصویب و تایید و برای تصویب نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده که این موضوع در کمیته‌های مختلف نیز در حال ارزیابی است.

وی با اشاره به مراحل نهایی نگارش و چاپ کتاب «ایستگاه آخر» افزود: تمام مستندات دقیق از حوادث روز چهارم آذر ۱۳۶۵ در این کتاب جمع آوری شده است که با براساس اسناد جمع آوری شده، در نتیجه طولانی ترین حمله هوایی رژیم بعث عراق در جنگ هشت ساله تحمیلی، ۶۰۰ نفر در اندیمشک به شهادت رسیدند.

مدیر موسسه غدیر اندیمشک با تاکید بر لزوم کار رسانه‌ای منسجم پیرامون چهارم آذر در سطح ملی گفت: تمام جشنواره‌های فرهنگی، هنری و ورزشی، افتتاحیه طرح‌ها و آیین‌ها در اندیمشک باید با محوریت و مناسبت چهارم آذر باشد.

 

به گزارش اندیمشک نوین، هجوم وحشیانه هواپیماهای عراقی در چهارم آذر ۱۳۶۵ از ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه تا ساعت ۱۳ و ۲۵ دقیقه یکی از وحشتناک‌ترین و ماندگارترین رخدادهای دفاع مقدس است که در این بمباران، اندیمشک بیش از یک هزار شهید و مجروح تقدیم نظام اسلامی کرد.

در پی این حمله، تاسیسات زیربنایی شهرستان اندیمشک نظیرِ ایستگاه راه‌آهن، بخش تعمیرات راه‌آهن، بازار، رادار موشکی سد دز، سد و نیروگاه دز، پادگان دوکوهه و اداره پست و مخابرات مورد هدف قرار گرفتند همچنین منازل مسکونی راه‌آهن و دیگر مناطق شهری اندیمشک از گزند متجاوزان در امان نماند.

شدت این حمله به قدری بود که مقام معظم رهبری که در آن زمان ریاست‌جمهور ایران بودند در سخنرانی خود در نماز جمعه تهران فرمودند: «صدام در اندیمشک قصابی کرد».

ثبت چهارم آذرماه به عنوان سند افتخار اندیمشک در تقویم رسمی کشور از جمله مطالبه‌های مهم مردم اندیمشک است که این مهم با وجود چندین سال پیگیری تاکنون محقق نشده است.

لینک کوتاه : https://andimeshknovin.ir/?p=8945
  • ارسال توسط :
  • 29 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای ثبت چهارم آذر در تقویم کشور مراحل آخر را سپری می‌کند بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.